Monday, August 07, 2023

Šta je to beše - "inspiracija"?

 

Od kada sam postala mama, lista prioriteta se značajno promenila. Dugo sam se trudila da održim taj sanjivi pogled na svet, taj 'ah' momenat kada ugledam zlatno jesenje lišće po ulicama ili kada na terasi, dok pada kiša, pijem sveže skuvanu kafu.


Onda sam odustala. Kad god bih i pomislila da mi 'nadolazi' želja da napišem nešto, čuknem par redova, uvek bi se isprečilo nešto malo, slatko, umiljato i uporno. I tako se dogodilo da sam zapostavila deo sebe, ovaj ovde, koji je rado provodio vreme u ovom malenom kutku interneta. Prvo je nestalo slobodno vreme, a potom i volja da ga stvorim sama, moram priznati da sam se ulenjila. I onda je i sama inspiracija samo izbledela. 

Pitala sam se šta nije u redu, zašto više ne uživam u sitnicama, u momentima koji su mi oduzimali dah, terali me da usporim, zatvorim oči, blago se nasmešim i nastavim dalje sa danom? 

Gde mi je nestala volja, pre svega, da odvojim vreme, samo za sebe, samo za ovaj kutak? 


Malo sam istraživala, čitala, čačkala po netu, ta neka stvaralačka kolotečina je normalna stvar, naročito ako se u međuvremenu dogodi to da postaneš roditelj, pa ti se malo izmene rasporedi i prioriteti. 

(ček' da proverim krompir u rerni, vraćam se odma')

Inače, u zdravoj hrani ima da se kupe trouglići od krompira sa malo sira, moram vam reći da proverite i u vašoj da li ima toga, jer su FANTASTIČNI!! Ja ih na pek papiru ispečem i deca se oduševila (a oni su baš strogi kritičari aka poludeću od njih - ne jedu ništa).


Nego, gde smo stali?

Da. Inspiracija. Kako je vratiti, gde je naći? Da li se uopšte traži ili čekaš da te 'udari' iz vedra neba? Ili se pak vežba, ovako, kao ja sada, kucaš, čitaš, ok ti je, nije ti ok, objaviš, pa onda opet ispočetka?

Probaću. Moram, zbog sebe. Krajnje je vreme došlo da se vratim tim nekim sitnicama koje život znače.


A uskoro će jesen. A to znači - uskoro ću biti bolja osoba =) . Umem da se šalim tako, ali to je ipak činjenica. Leti sam tako džangrizava, ne ide mi se nigde, samo kukam, proveravam prognozu, ma, užas osoba!!!

Ali, zato kada dođe jesen, pa opadnu temperature, pa ubacim kukise sa cimetom u rernu, pa popalim sveće po kući.., pa neka lepa muzika u pozadini, pa pootvaram vrata i prozore da uđe svež vazduh, a komaraca više NEMAAAAA. Eh...

Mislim da će mi se vratiti inspiracija. Krajem Septembra. Sa prvim opalim lišćem.


Šta vas inspiriše na promene ovih dana? Menjate li nešto kod sebe i u svom životu? Imam neki osećaj da nam je ova godina - godina za promene i rast, barem je ja tako doživljavam.


Čitamo se još, 

Sad kad sam dohvatila tastaturu, ima da kuckam, pa makar samo i ja čitala ovo, prija mi.


Ljubi vas vaša J.

1 comment:

  1. Uvek virnem da vidim da li ima novosti, i uvek se obradujem ☺️ kakvi su to trouglici, da li postoji neka slika kako izgledaju? ;) pozdraaaav!!! 🍀

    ReplyDelete